Prenumerera på Teknikens Värld

Nitton Koenigsegg på turné

19 bilar – 18 000 hästkrafter. Smaka på den siffran. I juli anordnades en gemensam ”turné” för ägare till Koenigsegg-bilar.

Koenigsegg-owners-tour-2018
Koenigsegg.com

Resan startade på Stortorget i Malmö och slutade vid Örenäs slott två dagar senare. Där emellan hann sällskapet besöka bland annat Malmöhus, Ystad, och Koenigseggs fabrik i Ängelholm. Självklart blev det lite bankörning på Ring Knutstorp också.

Hur många bilar av varje modell som var med på ”Koenigsegg Owners Tour”? Här är svaret: sex CCX, fyra CCR, tre Agera RS, två Agera R, två CCXR, en Agera och en One:1. Drygt 18 000 hästkrafter och 20 000 nm i vrid alltså. Det sammanlagda värdet vågar vi inte räkna på…

En rolig detalj är att både den allra första och den allra senaste Koenigsegg-kunden fanns med på resan.

Kanske hann du se den stora skaran hyperbilar? I sådana fall fick du bevittna något historiskt.

Så många som 19 Koenigsegg har nämligen aldrig varit på ett och samma ställe samtidigt enligt tillverkaren. ”Inte ens i fabriken” skriver Koenigsegg på sin hemsida.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa