På fredag är det dags för Sveriges största traktorrace i Södra Lundby i Västergötland, en tradition med mångåriga anor och som har en speciell plats i Teknikens Världs medvetande.

Den minnesgode kommer kanske ihåg att Teknikens Världs chefredaktör Daniel Frodin och vår systertidning Klassiska Bilars dåvarande redaktör Roger Rosenlund deltog i traktorrace 2011. Resultatet blev högst respektabla plats 15 och 16 (av totalt 16 deltagande, inte för att det påverkar prestationen). På vägen hann våra ärorika deltagare både balansera på två hjul, sträcka en axel och närapå ramla ur hytten.

Det året var det 6 000 åskådare till racet, och när det nu i år körs för 23:e gången lär inte besöksantalet vara lägre. Södra Lundbys traktorrace var det första av sitt slag i Sverige, och har sedan dess start har flera efterföljare kommit i andra delar av landet.

Årets upplaga går av stapeln nu på fredag, den 27/7, och eventet innefattar inte bara själva traktorracet utan även bland annat veterantraktoruppvisning, helikopterflyg och gratis drive-in-bio på lördagen.

Visa kommentarer
NUVARANDE 23:e året för traktorrace i Södra Lundby
NÄSTA Toyota satsar på renodlad elbil – med ny batteriteknik