Prenumerera på Teknikens Värld

4-5 års väntetid på ny Koenigsegg

På väg att beställa en ny Koenigsegg Agera RS? Då får du förbereda dig på lång leveranstid, fyra till fem år.

Koenigsegg Agera ML
Lisa Johansson

Koenigseggs väntelista är just nu fyra år. Det är inte optimalt säger Christian von Koenigsegg till amerikanska Road & Track.

”Det blir svårare och svårare att sälja bilar med leveranser fyra eller fem år senare. Hur ser världen ut om fem år?”, säger han.

Av den anledningen är kortande av leveranstider något av Koenigseggs huvudmål. Ned mot 2-2,5 år vill de komma för att tillfredsställa alla de kunder som vill beställa fler bilar. Och fler kunder skulle dyka upp om väntetiden vore kortare.

Just nu ligger Koenigsegg på en byggtakt om 16-20 bilar per år. Mot slutet av året hoppas de ha nått upp till en byggtakt om 25 bilar och om ytterligare ett år 30 bilar.

Parallellt med bilbyggandet pysslar Koenigsegg med mycket annat, inte minst inom teknikutveckling och nu senast också motorleverans till Spyker.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa