Prenumerera på Teknikens Värld

90 år av Volvo-bilar – från ÖV 4 till XC60

Volvo sammanfattar 90 år av Volvo-bilar med en film som får alla Volvo-entusiaster att gapa stort. Många minnen kommer tillbaka och många är de bilar som man önskar att man behållit…

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I år är det 90 år sedan den första Volvon, som var en ÖV 4 (öppen vagn 4 cylindrar), rullade av bandet. Datumet var mer exakt den 14 april 1927, så i en inte allt för avlägsen framtid kommer detta sannolikt att firas ordentligt. Men redan nu, i samband med presentationen av nya XC60, passar Volvo på att minnas tillbaka på en del av de bilar som tillverkats genom åren.

Långt ifrån alla modeller medverkar i filmen, men en hel del Volvo-historia hinner passera under de dryga fyra minuter som filmen varar. Mest oväntat, men också roligast, måste väl ändå vara att den futuristiska 80-talaren 480 får så mycket som nästan tio sekunders uppmärksamhet.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa