Prenumerera på Teknikens Värld

Älgtestet – på riktigt!

Den här bilföraren verkar ha övat på Teknikens Världs älgtest. Han lyckas nämligen undvika att krocka med fyra älgar i en minst sagt skarp situation.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Det verkar som om föraren av denna bil visste ganska så väl hur han skulle agera i en situation som denna. Föraren kommer körande (lite väl fort?) på en helt snötäckt väg i Kanada när han plötsligt får syn på fyra älgar som befinner sig mitt på vägen. Enligt filmens beskrivning så började föraren bromsa så fort han fick syn på älgarna, men det var för halt så bilen bara gled. Föraren lyfte därför foten från bromsen och fokuserade istället på att försöka styra sig förbi älgflocken.

Som synes gick det hela vägen, men om det var störst andel skicklighet eller tur är oklart. Förarens lycka när han inser att han lyckats undvika flera hundra kilo älgkött i vindrutan verkar dock kunna hålla i sig året ut.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa