Prenumerera på Teknikens Värld

Alla BMW-modeller blir eldrivna 2020

Samtliga modeller i BMW:s utbud ska erbjudas med ett elektrifierat alternativ år 2020.

BMW 740e iPerformance 2017

BMW:s vd Harald Krüger säger i en intervju att målsättningen är att samtliga modeller i BMW:s utbud ska erbjudas med elektrifierade alternativ år 2020. Alltså minst ett eldrivet motoralternativ i varje serie från 1 till 7, samt i alla suv-serier.

Samtidigt ser Krüger inte framför sig att de eldrivna bilarna kommer stå för en majoritet av BMW:s försäljning i framtiden. År 2025 räknar de med att max 20 procent av den totala försäljningen består av elektrifierade modeller. Samma år, 2025, hoppas BMW kunna börja producera bilar som drivs med bränslecellsteknik, vilket tros öka på försäljningen.

I Sverige finns just nu 2-serien, 3-serien, 7-serien och X5 med delvis eldrivna motoralternativ. Därutöver finns sportbilen i8, samt helt eldrivna i3.

Krüger betonar att graden av körglädje, vilken han menar är BMW:s paradgren, inte kommer att minska i och med elektrifieringen. Snarare tvärtom, säger han.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa