Prenumerera på Teknikens Värld

Ännu en Audi-anställd arresterad i Tyskland

Tysk åklagarmyndighet har utfört en andra arrestering till följd av utsläppsskandalen kallad dieselgate.

Audi Forum Ingolstadt

Åklagare i München har arresterat en andra Audi-anställd efter misstanke om brott i samband med dieselgate-utsläppsskandalen. I juli arresterades en första person, sannolikt en vid namn Giovanni Pamio, som USA nu försöker få utlämnad för att ställa inför rätta för bedrägeri och falsk marknadsföring.

Dagens arrestering ägde rum efter en razzia mot privata egendomar. Enligt åklagarmyndighetens talesperson berördes inte Audis huvudkontor av tillslaget. Vem personen är vill åklagarmyndigheten inte gå ut med.

Wolfgang Hatz Volkswagen Audi Porsche

Uppdatering
Den arresterade heter Wolfgang Hatz (bilden ovan) och var tidigare en högt uppsatt ingenjör inom Volkswagen-koncernen med ansvar för gruppens utveckling av drivlinor samt stod tidigare Volkswagen-chefen Martin Winterkorn väldigt nära. Han arbetade framför allt med Audi och Porsche.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa