Prenumerera på Teknikens Värld

Ännu en tredörrarsmodell försvinner

Småbilar i tredörrarsutförande blir allt mer sällsynta, och än mer sällsynta blir de när Peugeot slutar tillverka 208 3d.

Peugeot 208 3d

Peugeots småbil 208 kan i Sverige inte köpas med tre dörrar. Det kan man däremot i flertalet länder ute på kontinenten (t ex Italien), men inte länge till. Tredörrarsmodellen säljer nämligen så pass dåligt att Peugeot har beslutat att lägga ned modellversionen. Det skriver nederländska AutoWeek.

Peugeot är inte ensamma om att ta detta beslut. Flertalet biltillverkare har valt att skippa tredörrarsvarianter av sina småbilar, exempelvis Volkswagen med nya Polo och Seat med nya Ibiza. Det finns dock undantag i exempelvis Opel och deras Corsa samt Ford som erbjuder sin Fiesta med två sidodörrar och en baklucka.

Nuvarande Peugeot 208 är gammal, den lanserades 2012 och uppdaterades 2015. En ny är därmed på ingång och förmodligen får vi se nya generationen på bilsalongen i Paris i höst. Då lär den stå i montern i enbart femdörrarsutförande.
GTi-varianten av nuvarande generation erbjöds endast i tredörrarsutförande. Nästa 208 GTi får garanterat fler dörrar.

Vad tycker du om att allt fler tredörrarsmodeller försvinner?

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa