Prenumerera på Teknikens Värld

Arnold Schwarzenegger har köpt en Hummer H1 – en elektrisk

Klart att Arnold Schwarzenegger ska ha en Hummer H1, biltypen passar honom med tanke på hans tidigare image. Men bilen är anpassad till hans nya stil, hans nya H1:a är nämligen elektrisk.

Arnold Schwarzenegger med elektrisk Hummer H1 elbil

Världens första elektriska Hummer H1 beskrivs Arnold Schwarzeneggers nya bil som. Den avtäcktes häromdagen vid invigningen av Kreisel Electrics nya forsknings- och utvecklingsavdelning i Österrike, Schwarzeneggers hemland.

Den elektriska H1:an, som tog två månader att förvandla från miljöbov till miljövän, har paketerats med batterier på 100 kWh som driver två elmotorer som i sin tur driver var sin hjulaxel. 490 hästkrafter utvecklar elmotorerna. Den 3,3 ton tunga pjäsen kan nå en toppfart på 120 km/h och har en räckvidd på runt 30 mil.

Marcus Kreisel, en av grundarna av Kreisel Electric, säger att modellen inte kommer att massproduceras men gillar konceptet.

– Den är en kraftstation i en ulvkläder. Den kör så tyst att inte ens fåret störs, säger han.

Arnorld Schwarzenegger är nöjd med sin nya bil.

– Kreisel Electric elektrifierade min G-klass förra vintern. Och nu en Hummer. Om Kreisel håller uppe tempot kommer jag snart att kunna flyga härifrån till Los Angeles i ett elektriskt flygplan, säger den forna muskelbyggaren som vann Mr. Olympia-tävlingen sju gånger mellan 1970 och 1980. För den yngre generationen är han dock mer känd som Hollywood-skådis och politiker i Kalifornien. På senare år har han visat sig vara en person som värnar om miljön på olika sätt.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa