Prenumerera på Teknikens Värld

Aston Martin återkallar DB11

Däcktrycksmonitorn i den nya sportbilen kan missa att varna när trycket blir för lågt.

Aston Martin DB11 V8 2018

Aston Martins DB11 presenterades under Genevésalongen i fjol som ersättaren till DB9 med en turbomatad V12:a på 5,2 liter och 608 hästkrafter. Bilen toppar 322 km/h och 0-100 km/h tar 3,9 sekunder. Priset för att kunna äga den snabbaste och kraftigaste DB-modellen startar på 1,9 miljoner kronor.
Så sent som för ett par veckor sedan presenterade det brittiska företaget en billigare instegsversion, 140 000 kronor mindre än V12:an, med en V8-motor från Mercedes på 510 hästkrafter och en topphastighet på 300 km/h.

Aston Martin DB11 V8 2018

Nu kommer dock en smäll för den brittiska sportbilstillverkaren – 319 bilar med V12-motorn återkallas i USA.
Myndigheten NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) meddelar att lyxbilen har problem med däcktrycksmonitorn (TPMS) som kan missa att varna när däcktrycket börjar bli för lågt.

Bilarna som kan drabbas av problemet kommer att åtgärdas genom en enkel uppdatering av mjukvaran och det arbetet tros komma igång redan under juli månad.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa