Prenumerera på Teknikens Värld

Aston Martin-bilar flyr från sina ägare

Alla Aston Martin-ägare kan inte vara som agent 007, även om bilarna tycker att det skulle vara så… Kanske är det därför som flera Aston Martin upptäckts rulla iväg från sina ägare?

Aston Martin DB9 facelift

Det är modellerna med tolvcylindriga motorer och den sex-stegade Touchtronic II-automatlådan som berörs. Det handlar alltså om DBS, DB9, Virage, Vanquish och Rapide.

Problemet är att växellådan inte stannar i parkeringsläget när bilarna har parkerats, vilket inneburit att de bilar, med felande växellåda, som har parkerats utan handbromsen dragen, har stått helt ofixerade – och i vissa fall rullat iväg.

Inga allvarligare olyckor har rapporterats med anledning av den felande växellådan, men berörda bilar återkallas nu för åtgärd.

Summa summarum, om du har en Aston av berörd modell, se då till att dra handbromsen nästa gång du lämnar bilen. Alternativt om du inte har en Aston av berörd modell, men ser en komma rullande – ta skydd!

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa