Prenumerera på Teknikens Värld

Audi hindras från att sälja Ducati

Fackförbunden har satt sig på tvären vilket hindrar Audi från att sälja det italienska motorcykelmärket Ducati.

Audi Ducati

2012 köpte Audi den italienska motorcykelcykeltillverkaren Ducati som funnits sedan 1926. I våras stod det klart att fem års ägande är tillräckligt, Audi lade nämligen ut Ducati till försäljning för att lätta på moderkoncernen Volkswagens börda efter utsläppsskandalen. Sedan dess har fem olika intressenter lagt så pass intressanta bud, på mellan 1,3 och 1,5 miljarder euro, att de tagit sig vidare till en form av slutbudgivning. Dessa fem intressenter består av två privata konstellationer samt italienska Benetton, fordonskoncernen Polaris och Ducatis tidigare ägare Investindustrial.

Men någon försäljning ser det inte ut att bli, åtminstone inte för tillfället. Tyska fackförbund har nämligen satt sig på tvären, och även internt ska den tänkta affären ha mött motstånd. Hälften av Volkswagen AG:s 20 personer starka styrelse består av arbetsledare och dessa ska enligt uppgift till Reuters vara kraftigt emot en försäljning – oavsett försäljningspris.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa