Prenumerera på Teknikens Värld

Audi Q7 blir en ”Bentley”

För den som blev besviken över att Bentley redan börjat rita om suven EXP 9 F kommer vi med dagens nyhet från tyska Armortech och Atelier Valdeig. Tresor heter bilen som bygger på Audi Q7.

aterlier-valdeig-tresor

Smolket i bägaren är förstås att man inte har ett Bentley-märke i fronten på bilen som döpts till Tresor, franska för skatt. Tyska Armortech har lierat sig med Atelier Valdeig för att hinna före Bentley i superlyxsuvsegmentet – som man själva menar inte finns. Men det brinner i knutarna, 

För att råda bot på det har man nu tagit fram konceptet Tresor, en handbyggd superlyxsuv som helt klart hämtat en del inspiration från Bentley-suven från bilsalongen i Genève i mars i år. Tekniskt bygger den dock på en annan bil från samma koncern – Audi Q7 med V12-diesel på 500 hästkrafter och 1 000 newtonmeter. Längre fram kommer även trimmade bensinmotorer skriver företagen i ett pressmeddelande.

Armortech gör bilen skottsäker och kan förlänga hjulbasen samt installera en vägg mot föraren i bästa limousinestil. Alla modifikationer görs för hand och inredningen ska enligt Atelier Valdeig likna ”en känd engelsk lyxbilstillverkare”.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa