Prenumerera på Teknikens Värld

Audi säljer Ducati

Dieselgateskandalen gör att Audi säljer motorcykeltillverkaren Ducati efter bara fem år i deras ägo.

Audi säljer Ducati

Volkswagen-koncernen är nära att sälja motorcykeltillverkaren Ducati. Detta som en effekt av dieslgateskandalen, menar Autocar. Märket blir därmed det första att falla ur koncernens portfolio som växt sedan 1990-talet.

Ducati, som grundades 1926 och tillverkat motorcyklar sedan 1949, förvärvades så sent som 2012 för 7,6 miljarder kronor, även om beloppet aldrig har bekräftats. Ducati hamnade under Audis ägo, som ingår i Volkswagen-koncernen sedan 1965.

Volkswagen-koncernen ska även har konsulterat investmentbanken Evercore för att se över sina finanser. Att koncernen har lagt ner sina motorsportsatsningar inom WRC, WEC och Le Mans och i stället satsar på Formel E är också en följd av avgasskandalen.

Omkring 30 000 jobb kommer att försvinna inom koncernen de närmaste åren även om man storsatsar på IT och ska anställa tusentals nya utvecklare. Detta i och med strategin Together – Strategy 2025 som ska få koncernen att expandera inom områden som digital teknik och eldrift.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa