Prenumerera på Teknikens Värld

Audis vd påstås ha beordrat mörkning av fusket

Rupert Stadler beordrade personligen personalen att dölja sanningen om utsläppsfusket för amerikanska utredare. Det påstår åtminstone tyska Süddeutsche Zeitung, som säger sig ha ett flertal källor.

Audis dieselmotor levererar som en GTI-bil men drar inte mycket soppa för det. Den klarar sig på blott 0,53 liter per mil vid blandad körning och det gillar vi skarpt!

I utredningen av Audi i samband med utsläppsskandalen 2015, undersöker nu den tyska åklagarmyndigheten både aktiva och före detta styrelsemedlemmar. Om någon fälls riskerar de böter på upp till en miljon euro.

Samtidigt anklagas Audis vd Rupert Stadler för att, inför ett möte med de amerikanska miljömyndigheterna EPA och CARB 2015, personligen ha gett order om att mörka manipulationen med utsläppen. Detta skriver tyska Süddeutsche Zeitung, som påstår sig ha flera källor som intygar att så har skett.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa