Prenumerera på Teknikens Värld

Även BMW hoppar över Detroit

För drygt en månad sedan meddelade Mercedes att de avstår nästa års bilsalong i Detroit. Nu bekräftar BMW att även de kommer att göra det.

BMW Concept X7 iPerformance

Tidigare under året meddelade den tyska jätten Mercedes att de inte tänker medverka vid bilsalongen i Detroit nästa år. Sedan tidigare har även andra tillverkare valt att avstå från salongen i den forna bilhuvudstaden.

Nu kommer ännu ett stort avhopp inför nästa års salong i Detroit, även denna gång är det en tysk jätte som avstår medverkan.

BMW sade i fredags att de, precis som Mercedes, ser över sin medverkan vid bilsalonger för att se huruvida deras medverkan vid sådana passar in i deras planer för lanseringar.

Samtidigt som bekräftandet av det senaste avhoppet gjordes känd rapporterades det från olika håll om att arrangörerna av North American International Auto Show (NAIAS), som Detroitsalongen egentligen heter, planerar att flytta 2020 års salong till oktober och inte anordna den i januari månad som har varit fallet tidigare.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa