Prenumerera på Teknikens Värld

Begagnad LaFerrari-motor till salu för 3,1 miljoner kronor

Nu har du chansen att sätta rejäl fart på ditt gamla åbäke! Tryck ned Ferraris V12:a på 6,3 liter och 800 hästkrafter under huven.

LaFerrari V12-motor
eBay

Det är inte varje dag som man har chans att lägga vantarna på en lätt begagnad LaFerrari-motor. Denna maskin, som alltså sitter i Ferraris värstingbil, har bara gått en kort stund enligt annonsen på eBay. 3,2 mil står det.

Det enda som kanske hindrar dig från att lägga ett bud på maskinen, vars annons ligger uppe i ytterligare knappt 21 dagar, är leveransvillkoren. ”May not ship to Sweden” kan vi läsa i det finstilta. Men sådant går att fixa genom att hyra en postbox i USA. I så fall är det bara att slänga upp de dryga 3,1 miljoner kronor som säljaren vill ha för V12:an från Maranello.

Motorn kommer alltså från en 963-hästarsbilen (elmotorer ger extra hk) Ferrari LaFerrari som i coupéutförande tillverkas i 500 exemplar och i taklöst Aperta-utförande i 210 exemplar. Samtliga bilar är sedan länge sålda. Cirka elva miljoner kronor kostade coupévarianten medan LaFerrari Aperta kostade ännu mer.

Ferrari LaFerrari

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa