Prenumerera på Teknikens Värld

Bentley bygger bilar för veganer

Bentley utforskar nya materialval till sina bilinredningar för att tillgodose kunder som är veganer.

Bentley Mulsanne Speed

Bentley är välkända för att bygga bilar med oerhört lyxig inredning med läder av högsta kvalitet på de flesta ytor de åkande vidrör. Det kan krävas så mycket som läder från upp till tjugo djur för att inreda en enda bil.
På grund av önskemål från kunder börjar de dock att utforska alternativa material för att ersätta den konventionella skinnklädseln.

— Vi kan inte sälja en produkt med konventionell skinnklädsel till kunder med en vegansk livsstil. Vi har pratat med kunder, mestadels i Kalifornien, och de efterfrågar alternativ till detta. Vi kan tillgodose de flesta kunders önskemål med hjälp av vår Mulliner-avdelning så detta ska vi kunna lösa, säger Bentleys designchef Stefan Sielaff.

Enligt Sielaff kan det vara aktuellt att använda konstläder tillverkat av svamp och maneter, men när detta kan vara redo för marknadslansering är i nuläget oklart.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa