Prenumerera på Teknikens Värld

Audi A3

Audi A3

Audi A3

Audi A3 första generation steg in i golfklassen 1996 och sågs då till viss del som en ersättare till Audi 80. Första generationen blev snabbt populär under de sju år den levde. Hur många A3 1,8 TSI har man inte sett på de svenska vägarna genom tiderna? Många!
2003 kom ersättaren i form av generation två. Bättre på allt lyckades den hålla fast vid modellens fina försäljningssiffror under många år. Men efter nio år i livet ersattes den under 2012 av tredje generationen som lanserades under sommaren efter att ha presenterats på Genèvesalongen tidigare på året. Ännu bättre än tidigare generationer trots att utseendet inte är lika revolutionerande. En av många spännande nyheter med A3 generation tre är cylinderavstängningen som gör bensinmotorn till likvärdig dieselmotorn förbrukningsmässigt.

Ingen har bättre koll på din bil än du själv. Men är du helt säker? Ta reda på vad vi vet:


Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler