Prenumerera på Teknikens Värld

Audi A5

Audi A5 Coupé 2017

Historik

Generation 1
2007-2016

A5 debuterade som årsmodell 2008 och med den så kastade sig Audi in i bataljen om kunder som suktar efter en linjeskön coupé i den större klassen. 2009 utökades utbudet med en cabriolet som samtidigt ersatte ditot hos A4. Samma år kom A5 Sportback som erbjöd bakdörrar och en halvkombikaross.

S och RS-versionerna av A5 ger mer och ännu mer pulver för den som tycker motorutbud och prestanda inte räcker till i vanliga A5.

2012 fick första generationen A5 ett ansiktslyft för att till årsmodell 2017 ersättas av en andra generation som är väldigt lik den första även om plåtvecken är skarpare och fronten tuffare med bredare grill och smalare strålkastare. Under skalet har det hänt desto mer med nya, kalibrerade motorer, senaste generationer av förarassisterande teknik och infotainmentsystem.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler