Prenumerera på Teknikens Värld

Dacia Logan

Dacia Logan
Patrik Lindgren

Historik


Generation 1
2004-

Är du ute efter en duglig och billig transportör som tar dig, och det du vill ha med dig, från punkt A till B ska du kika på Dacia Logan MCV. Den rymmer ungefär lika mycket som en Volkswagen Golf i kombiutförande och bygger på gårdagens Renault-teknik.
Logan som modell debuterade 2004 och byggde på B0-plattformen, känd från en mängd Nissan och Renaultmodeller. Det var ett riktigt lågprisbygge som bestod av hälften så många komponenter som en samtida, modern Renaultbil. Modellen byggs fortfarande i Ryssland och Iran.

Dagens Logan kom 2012 och finns på andra marknader även som sedan. Även om märket är rumänskt och bilar skruvas ihop i länder som Marocko, Ryssland och Brasilien så har Logan, och andra Daciamodeller, blivit en succé i Västeuropa. Tilltalande prislapp och beprövad teknik är försäljningsargumenten.

Logan får till 2017 en del uppdateringar där fronten, som liknar den hos suven Duster, märks mest.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler