Prenumerera på Teknikens Värld

Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee 2017
Jeep Grand Cherokee 2012 älgtest

Fjärde generationen Jeep Grand Cherokee misslyckades totalt i älgtestet. Köp inte modellen innan facelift 2013/2014.

Jeep Grand Cherokee presenterades 1992 som årsmodell 1993. Nuvarande generation är den fjärde i ordningen och kom till Sverige 2011. Nytt fräscht utseende men undertill ruvar en hel del gammal teknik som gör den varken snål eller snäll mot miljön. Köregenskaperna visade sig vara oprecisa och i älgtestet fallerade den totalt när den är på väg att slå runt redan vid låga hastigheter.

Tidigt under 2013 presenterade Jeep en ansiktslyft version av Grand Cherokee som även innebar några tekniska förändringar. Om chassit hade uppdaterats efter att vi avslöjade dess brister var obekant till en början, men när vi tog ut den uppdaterade modellen för ett omfattande test, inte minst älgtestet, visade det sig att Jeep Grand Cherokee numera beter sig felfritt i vårt tuffa undanmanöverprov. Vi rekommenderar därför återigen till köp av Jeep Grand Cherokee av senaste generation, dock inte pre-facelift-versionen.


Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler