Prenumerera på Teknikens Värld

Renault Clio

Clio

Clio

Renault Clio

Lillfrasse

Clio generation tre debuterade 2005 och är liksom Clio I (1990-98) och Clio II (1998-2005) en modern småbil som passar utmärkt för bastransport och lite till. Modellen i sitt senaste snitt är dessutom säker. Vid Euro NCAP:s krocktest fick den fem stjärnor – full pott. Den passiva säkerhetsutrustningen är komplett inklusive aktiva pisksnärtskydd fram.
På Genèvesaongen våren 2009 presenterades Clio III Phase 2. I huvudsak är den att betrakta som en ansiktsyftning för att passa ihop med de större modellerna Laguna och Mégane.

Se de gamla modellerna under fliken ”Extra”.


1990-98

Bullrig, trång, ryckig gång men även bra fjädringskomfort och fina köregenskaper tyckte vi 1991 om Clio generation 1.

1998-05

Tvåan, mer mogen och framförallt säkrare än sin föregångare.

Clio V6

Andra generationen Clio finns i två sportiga varianter. Här Clio V6, den hårigaste, med mittmotor och 226 hästkrfter eller 255, beroende på årsmodell.

2005-09

Trean är biffigare än föregångaren, hela 21 centimeter längre. Kammade hem fem stjärnor i Euro-NCAP:s krockprov, vilket är maxpoäng.

Ingen har bättre koll på din bil än du själv. Men är du helt säker? Ta reda på vad vi vet:







Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler