Prenumerera på Teknikens Värld

Tesla Model X

Tesla Model X

Model X är Teslas tredje modell efter Roadster och Model S men också den rymligaste då det handlar om en suv/crossover med en längd på över fem meter.

Modellen presenterades under hösten 2015 efter en rad förseningar av olika slag. Förutom att den är högre än en Model S kännetecknas Model X av en väldigt hög vindruta och de så kallade Falcon Wing-dörrarna som öppnar upp precis som dörrarna på en DeLorean DMC-12.

Model X erbjuds med sittplats för upp till sju personer och kan delvis köra på egen hand i och med Teslas omtalade Autopilot-funktion.

Teslas suv finns med tre olika drivlinor, alla fyrhjulsdrivna (D på Tesla-språk, D står för Dual, dvs dubbla elmotorer). 75D, 90D och P100D. Längst räckvidd har sistnämnda, den även även snabbast (0-100 km/h på 3,1 sekunder), men så är den också det dyraste alternativet.
Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler