Prenumerera på Teknikens Värld

Volkswagen Golf

Volkswagen Golf

Volkswagen Golf

Volkswagen Golf kom redan 1974 och har sedan dess tillverkats i otroliga 30 miljoner exemplar. Det gör Golf till en av världens mest sålda bilmodeller genom tiderna.
2008 kom generation sex som egentligen var en generation fem och ett halvt då den helt enkelt var en kraftig uppdatering av generation fem. Därför fick den inte heller speciellt många år i livet, för 2012 introducerades den Golf som står hos Volkswagen-handlarna i dag, nämligen generation sju.

Nya Golfen är större, lättare och snålare än någonsin tidigare. Utseendemässigt en försiktig evolution men under skalet, där har en teknisk revolution tagit plats. Höghållsfasthetsstål och komplicerade tillverkningsprocessor bara för att nämna något.
En rad olika bensin- och dieselmotorer finns att välja mellan, precis som manuell och automatisk växellåda samt fram- eller fyrhjulsdrift.

Ingen har bättre koll på din bil än du själv. Men är du helt säker? Ta reda på vad vi vet:Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler