Prenumerera på Teknikens Värld

Volkswagen Passat

Nya Volkswagen Passat (Sportscombi) 2015

Volkswagen Passat är en av storsäljarna på svenska marknaden och har varit så under många år. Även en tjänstebilsfavorit. Tysklands svar på Volvo V70.

Passat har en lång historia som börjar redan 1973 då första generationen såg dagens ljus. Därefter har nya generationer släppts med ungefär åtta års mellanrum, bortsett från sjätte och sjunde generationerna som fick vardera 4-5 år i livet. Dock ska det tilläggas att sjunde generationen är en kraftig uppdatering av den sjätte, så dessa två ses för det mesta som en generation, även om de betecknas generation B6 och B7.

Senaste generationen Passat hade premiär sommaren 2014 och försäljningen i Sverige påbörjades i slutet av november samma år. Numera heter kombiversionen i Sverige inte Variant utan Sportscombi. I Tyskland går den däremot fortfarande under namnet Variant.


Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler