Prenumerera på Teknikens Värld

BMW 3-serie GT lyfter på Nürburgring

I dagarna genomförs hårda tester på Nürburgring med nya 3-serie Gran Turismo. Storvuxna trean får bekänna färg och lyfter på framhjulet i karusellen.

BMW 3-serie Gran Turismo
CarPix

BMW 3-serie Gran Turismo

Vi har tidigare skrivit om 3-seriens högfärdiga syskon GT som presenteras under 2013. Under de avslutande testerna på Nürburgring har nya GT fångats på bild när den lyfter på inre framhjulet i den världsberömda kurvan karusellen.

Som vi tidigare har berättat kommer designen till största del likna nya 3-serien. Flera drag kommer dock hämtas från den större 5-serie GT, bland annat den tvådelade bakluckan. Under skalet hämtas drivlinan direkt från 3-serie men likt 5-serie GT kommer inte de minsta motorerna att erbjudas. Även fyrhjuldrift kommer att göras tillgängligt till flera motoralternativ.

Den förväntade succén i USA för 5-serie GT har hittills uteblivit och då Audi har rönt stora framgångar med sin A5 sportback är pressen stor på 3-serie Gran Turismo. Vår illustration ger en fingervisning på hur 3-serie GT kan tänkas se ut.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa