Prenumerera på Teknikens Värld

BMW 3-serie i tre nya tuffa utföranden

Nuvarande BMW 3-series livscykel börjar lida mot sitt slut och redan nästa år väntas en ersättare. Men det finns tydligen mer att krama ur F30/31-generationen innan den går i pension. Nu presenterar BMW tre nya varianter av mellanklassaren.

bmw-3-serien-2018

Edition Sport Line Shadow, Edition Luxury Line Purity and Edition M Sport Shadow. Där har ni namnen på de tre nya utförandena av BMW 3-serie som har premiär i juli. Men vad betyder då de olika benämningarna? Låt oss förklara:

Signifikativt för Sport Line Shadow är, liksom för nyligen uppdaterade BMW 1-serie, de svarta konturerna i både fram- och baklysen. Även grillens ytterkant, de lägre luftintagen, och avgasrören är färgade svarta. Som om det inte vore nog med svart får Sport Line Shadow även speciella 18-tums fälgar i färgen ”Jet Black”.
Inuti blir det också några estetiska uppdateringar, bland annat en ny sportratt och en uppdaterad instrumentpanel med nya färger på sömmarna.

BMW 3-serie 2018

M Sport Shadow får också liksom Sport Line Shadow ett antal svarta, sportiga detaljer. M Sport Shadow bestyckas bland annat med en helt svart grill, svarta luftintag och svartkromade avgasrör. Även interiört ska sportigheten vara genomgående med M-ratt och kontrasterande sömmar. I paketet ingår dessutom M-sportfjädring, M-aerodynamikpaket, 18-tums M-lättmetallfälgar och BMW:s Driving Experience Control med sport+-läge.

Edition Luxury Line Purity får liksom namnet antyder snarare lyxigare detaljer än sportiga jämfört med sina variant-syskon. Här är det inslag av satin-aluminium som gäller, bland annat längs med sidorutorna, i grillen och bak på stötfångaren. Edition Luxury Line Purity får 17-tums lättmetallfälgar, men går att få med 19-tummare som är exklusiva för varianten, om man så vill.
Interiört går det att få Luxury Line Purity i den nya läderfärgen Cognac, och för första gången i en 3-serie går det att få dekorlister i finare träslag. Sportratt ingår också.

BMW 3-serie 2018

De tre nya utförandena går att få till alla typer av motorer.

I samband med att Edition Sport Line Shadow, Edition Luxury Line Purity and Edition M Sport Shadow har premiär blir det även standard med LED-strålkastare och LED-dimljus på samtliga BMW 3 -seriesedaner och kombimodeller. Dessutom utökas utbudet av, fälgar, interiöra detaljer och färger – bland annat ”solnedsgångsorange”, eller ”Sunset Orange” som det heter i BMW-broschyren.
Rent funktionellt uppdateras även navigationssystemet i Professional-utförande med en helt ny touchdisplay. 3-serie kommer dessutom gå att få med en ny multifunktionsdisplay som visar all körrelaterad information.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa