Prenumerera på Teknikens Värld

BMW återkallar över en miljon bilar

Ett problem med ventil och luftkonditionering tvingar BMW att återkalla över en miljon bilar i Nordamerika. Men det kan även drabba andra delar av världen.

bmw bilnyckel-

BMW har i Nordamerika tvingats återkalla över en miljon bilar på grund av två problem. I den ena återkallningen, där drygt 670 000 bilar berörs, har bilar av 3-serien fått problem med värmen och luftkonditioneringen skriver Automotive News. Den tyska biltillverkaren har valt att återkalla de bilarna, som tillverkats mellan 2006-2011, då det kan finnas en ökad brandrisk.

 

Det andra fallet berör fler modeller, 128i, 3-serien, 5-serien, X3, X5 och Z4, och även fler bilar, 740 000 stycken. I dessa bilar, tillverkade mellan 2007 och 2011, har man uppdagat att en ventil som kan rosta och i sällsynta fall leda till en brand.

 

Majoriteten av de återkallade bilarna finns i USA och endast 15 000 finns i Kanada men BMW:s talesperson, Michael Rebstock, utesluter inte att fler marknader kan beröras.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler