Prenumerera på Teknikens Värld

BMW registrerar fler i-namn

I dag finns modellerna i3 och i8 i BMW:s elektriska i-serie. Nyligen presenterade man dessutom ett nytt samlingsnamn för märkets laddhybrider – iPerformance.
Nu laddar BMW om. I dagarna registrerade det bayerska märket ett antal olika ”i-namn”. Samtliga med ett ”X” efteråt.

BMW Concept X7 iPerformance

De registrerade namnen är iX1, iX2, iX3, iX4, iX5, iX6, iX7, iX8 and iX9 avslöjar motorsajten Autocar.

Det lilla ”i:et” borde innebära elektrifiering och ”X:et” att det rör sig om en suv i någon form.

Om BMW planerar att använda befintliga X-modeller som grund, eller om det elektrifierade varianterna får en helt egen design, återstår att se.

BMW:s vd Harald Krüger avslöjade redan 2016 att BMW höll på att ta fram en eldriven suv baserad på BMW X3 som planeras att lanseras 2019. Med andra ord känns det inte helt otänkbart att BMW planerar för fler elsuvar framöver. Framför allt med tanke på att konkurrenterna Audi, Mercedes och Jaguar redan gått ut med att de tänker ta fram fler än en elektrifierad suv.

Deras konkurrenter till den elektrifierade X3:an heter för övrigt E-tron, EQ C och I-Pace.

Registrerade namn behöver dock inte innebära att alla blir verklighet. BMW registrerade modellnamnen i1, i2, i3, i4, i5, i6, i7, i8 och i9 redan 2010 och som vi vet är det, än så länge, bara två som blivit av.
Dessutom har man lagt beslag på E1, E2, E3, E4, E5, E6, E7, E8 och E9 sedan tidigare.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa