Prenumerera på Teknikens Värld

BMW satsar på kompetens inom battericeller

I och med BMW:s stundande satsning på elbilar och laddhybrider behöver de öka kännedomen i hur battericellerna fungerar och vilka tekniker som är bäst lämpade. Därför investerar de miljardbelopp i ett kompetenscenter i München.

BMW kompetenscenter för battericeller i München

BMW har som mål att år 2025 erbjuda marknaden 25 elektrifierade bilmodeller varav tolv av dessa ska vara rena elbilar. Av denna anledning vill man nu vässa sin kunskap inom batteriteknik och avser därför att de kommande fyra åren investera närmare två miljarder kronor i ett kompetenscentrum för battericeller i hemstaden München.

BMW anser sig redan besitta hög kompetens inom området i och med fyra framgångsrika år med framför allt modellerna i3 (elbil) och i8 (laddhybrid), men anser det vara viktigt att höja den än mer inför framtida modeller.

– Genom att framställa prototyper av battericeller kan vi analysera och förstå cellens värdeskapande processer. Med denna kompetensutveckling kan vi möjliggöra för potentiella leverantörer att producera celler enligt våra specifikationer, säger Oliver Zipse, BMW-styrelsemedlem med ansvar för företagets produktion, och fortsätter:

– Kunskapen vi får är väldigt viktig för oss, oavsett om vi producerar battericellerna själva eller inte.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa