Prenumerera på Teknikens Värld

BMW sätter fart på utvecklingen av självkörande bilar

BMW har alltid ansetts vara förarens bil. I framtiden kommer BMW att ta den rollen ifrån föraren. Nu har man öppnat ett nytt utvecklingscenter för att sätta fart på utvecklingen av autonoma bilar.

Självkörande BMW

Tidigare i veckan öppnade BMW upp dörrarna till ett nytt utvecklingscenter i München – BMW Autonomous Driving Campus. BMW är inte ensamma om att bedriva verksamhet där utan har med sig många av sina partners inom området samt flera IT-bolag.

BMW menar att med det nya centret kommer utvecklingen av självkörande, så kallade autonoma, bilar att accelerera avsevärt, bland annat tack vare att mjukvaruutvecklarna omedelbart kan testa sin programkod i verkliga bilar som finns i anslutning till campusområdet.

BMW Autonomous Driving Campus kommer att husera 1 800 anställda och 500 fordon.

Bara i år satsar BMW närmare 70 miljarder kronor i självkörande teknik och elektrifiering. 2021 är det tänkt att deras första autonoma bil ska stå klar, redo för lansering.

– Hållbar mobilitet och autonom körning går hand i hand. Vi kommer att lansera autonom teknik i iNext år 2021. Det innebär att vi tekniskt har bemästrat nivå tre till fem. Systemet kommer att vara fullt integrerat och säkert. I år kommer vi dubbla storleken på vår självkörande testflotta till runt 80 fordon, säger Harald Krüger, BMW Groups vd.

BMW Autonomous Driving Campus

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa