Prenumerera på Teknikens Värld

BMW ska lansera 40 nya eller uppdaterade modeller närmaste två åren

I fjol gick Mercedes om BMW sett till försäljningen, det tänker inte BMW acceptera utan sjösätter nu en modelloffensiv som ska få dem att segla upp till pole position igen.

BMW 4-serie facelift 2018

BMW har de senaste åren legat i försäljningstoppen när de jämförts med Audi och Mercedes, men förra året tappade München-tillverkaren (BMW) tätpositionen då Stuttgart-konkurrenten (Mercedes) gick om. Att inte ligga i topp är inget alternativ för BMW som i går, men vd Harald Krüger i spetsen, deklarerade att de närmaste två åren kommer att uppvisa en sällan skådad BMW-offensiv.

Uppemot 40 nya eller uppdaterade modeller ska lanseras under två år, inte bara BMW-modeller utan även modeller från Mini och Rolls-Royce (plus 14 motorcyklar, som inte ingår i de 40 modellerna).
Bland modellerna finns uppdaterade X3 som presenteras i år samt nya suvmodellerna X2 och X7 under 2018. Två andra modeller som är avsedda att lanseras i år är nya 5-serie med lång hjulbas samt den av många hett efterlängtade nya generationen M5.
På BMW:s schema står även taklösa i8-varianten i8 Spyder samt en ny 8-serie.

BMW i8 Spyder

Det var några år sedan BMW i8 Spyder visades upp som konceptbil, men snart är det skarpt läge.

Hos de andra BMW-märkena märks framför allt Rolls-Royce som nästa år släpper en uppdaterad version av superlyxkryssaren Phantom samt märkets första suv som vi hittills bara sett i form av testprototyper i bland annat norra Sverige.

Lite längre fram i tiden väntar en elektrisk variant av Mini (2019) och en elektrisk X3 (2020). 2021 tänker BMW släppa en bränslecellsdriven bil i liten volym som en försmak på någon större i genren fyra år senare. 2021 är det även sagt att BMW ska släppa sin första helt autonoma (självkörande) bil – i Next.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa