Prenumerera på Teknikens Värld

Brabham vill tillbaka till Formel 1

Ett klassiskt klingande namn när det kommer till Formel 1 kan göra comeback. Brabham ryktas köpa Force India.

brabham-f1-comeback
BMW

Stallet Brabham var aktiva inom Formel 1 åren 1962 till 1992 och kammade hem två VM-titlar som konstruktör och ordnade världsmästartitlar åt förare fyra gånger. Bland kända namn som kört för stallet märks, förutom grundaren Jack Brabham själv, tunga namn som Damon Hill, Nelson Piquet (på bilden ovan), Niki Lauda och Denny Hulme.

Nu ryktas ett amerikanskt konsortium vara intresserade av att köpa Force India-stallet och förvandla det till ett nytt Brabham. I centrum står grundarens son David Brabham som sedan länge driver ”Project Brabham” vars mål är att åter få ut namnet på racingbanorna. En lansering av en supersportbil finns också med i bilden.

Force India bildades 2008 efter att ha köpt stallet Spyker vars rötter går att spåra till stallet Jordan, grundat 1991.

Force India slutade på fjärde plats i förra årets VM men har ryktats vara till salu under flera års tid då  ägaren Vijay Mallya har finansiella problem.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa