Prenumerera på Teknikens Värld

Brabus trimmar nya Smart Fortwo

Smart har bekräftat för topgear.com att en Brabus-version av Smart Fortwo är på väg. Brabus har mest gjort sig kända för att modifiera Mercedes-modeller, men nu är det tredje generationens Smart Fortwo de har i siktet.

Smart Fortwo 2016

Den första Brabus-trimmade Smart-bilen kom år 2002. Efter det har Brabus modifierat de allra flesta modellerna i Smarts program. Nu är det dags för nya Fortwo att få Brabus-namnet.

Än finns det inte så mycket information om hur bilen kommer vara konstruerad, men det som står klart är att den kommer att ha en modifierad version av den 0,9-liters turbomotor som sitter i bilen som standard. Med tanke på att den vanliga motorn har strax under 90 hästkrafter, borde man kunna förvänta sig lite över 100 hästkrafter i Brabus-versionen.

smart-brabus-jubileum-09

Så här såg det ut senast Brabus gav sig på lilla Smart Fortwo. Här jubileumsmodellen från 2012. 102 hästkrafter och 147 newtonmeter skrämde medtrafikanterna vid rödljusen på den tiden.

Utöver det kommer den även att ha ny hjulupphängning och nya bromsar, tillsammans med en rad estetiska förändringar för att få bilen att se elakare ut.

Smart planerar även Brabus-versioner av Forfour och Fortwo Cabrio, och avslöjade dessutom att de kommer att lansera en eldriven Fortwo innan året är över. Än finns det dock ingen information gällande pris eller prestanda.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa