Prenumerera på Teknikens Värld

Bulldozer krossar sportbilar, lyxbilar och klassiker

Än en gång har illegala bilar påträffats och lösningen är – skrotning genom överkörning.

Det är inte första gången vi visar er fina bilar krossas till skrot på grund av att de är illegalt importerade. Denna gång är det varken USA eller Storbritannien som ligger bakom de hjärtskärande scenerna utan det är Filippinerna.

Ordern om att krossa bilarna kommer från självaste presidenten i landet som även närvarade för att bevittna ”Massakern i Manila”, som tilltaget har börjat kallas på nätet. Just dessa bilar, av märken som exempelvis Mercedes, Jaguar och Porsche, ägdes av kriminella personer i landet, personer som sysselsätter sig med skatteflykt, smuggling och liknande. Staten vill med filmen statuera exempel på vad som händer om man inte sköter sig.

Mest hjärtskärande på något vis är det ändå att se klassikern i gänget, en Corvette Stingray, hamna under bulldozerns larvfötter. Ett långt liv till ända så abrupt.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa