Prenumerera på Teknikens Värld

Buss gör livsfarlig omkörning – mitt bland spårvagnarna

Alla har vi mer eller mindre bråttom på morgonen. Men den här bussföraren verkar vara en av de som har mer bråttom än andra – och väljer därför att göra en mycket olämplig omkörning – mitt i stan bland spårvagnar, bilar och gående.

Mitt i rusningstrafiken i Bukarest, Rumänien, i onsdags morse gjorde en buss en omkörning av en spårvagn. Omkörningen var, för att uttrycka det milt, en aning olämplig.

En spårvagn står stilla (väntar antagligen vid en hållplats) när en annan spårvagn närmar sig från motsatt håll. Plötsligt får vi se en stor blå buss komma omkörandes den stillastående spårvagnen, för att snabbt slänga sig in igen framför. Det är ett under att bussen lyckas genomföra manövern utan att antingen krocka med den mötande spårvagnen eller de köande bilarna.

Föraren av bussen är identifierad och lokal media rapporterar att han kommer åtalas för vårdslöshet i trafik, förbjuden omkörning och för att ha riskerat livet på människorna i sin omgivning.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa