Prenumerera på Teknikens Värld

Caterham Super 7 blir Lego-kit

Vi har tidigare skrivit om flera bilmodeller som även blivit Lego-modeller. Senast i raden är Caterham Super 7, som tillkommit på initiativ av en användare.

lego-caterham-super-seven-2

Det är genom initiativet Lego Ideas, som låter vem som helst bygga ihop ett eget Lego-kit, som byggsatsen för Caterham Super 7 blivit till. Skaparen, som kallar sig Carl Greatix, lyckades få över 10 000 röster över ett års tid – vilket är gränsen för att Lego officiellt ska kolla närmare på byggsatsen, och ta ställning till ifall den ska produceras i serie.

”Carl Greatix” gjorde två cessioner av modellen för Lego Ideas, som varierar något från varandra. Förutom att färgsättningen är olika är den ena mer raceorienterad, utan vindruta och med en mer öppen look. Den slutgiltiga modellen kan komma att skilja sig en aning från Greatix modeller, när Lego själva ska göra en riktig byggsats av den. Är det månne det första Lego-kittet av en kit-car?

Se fler bilder och fler versioner på Carl Greatix flickersida genom att klicka här.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa