Prenumerera på Teknikens Värld

Citroën C4 Grand Picasso – första testerna

Här är de första bilderna på Citroëns nya familjefraktare C4 Grand Picasso, den längre och sjusitsiga MPV-bussen som är inplanerad till nästa år.

citroen-c4-grand-picasso

När den största versionen av Citroën C4 gör förmodad världspremiär på bilsalongen i Genève 2013 blir det med samma princip som nuvarande generation. Med längre hjulbas, får Grand Picasso större innerutrymmen och fler stolar än femsitsiga C4 Picasso. Bakpartiet är mer kantigt än tidigare vilket skvallrar om ett mer generöst lastutrymme. I fronten kommer nya LED-strålkastare.

Till premiären kommer två bensinmotorer på 1,6 liter och 120 eller 155 turboladdade hästkrafter. Tre turbodieslar kommer samtidigt, från 92 till 112 hästkrafter i e-HDi och en tvåliters diesel på 150 hästkrafter. En hybridversion lär komma men om det blir Hybrid4-systemet från Citroën DS5 med 200 hästkrafter och en bränsleförbrukning på 0,38 liter i blandad körning, är inte klart.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler