Prenumerera på Teknikens Värld

Daimler satsar 100 miljarder på elbilar

Fordonstillverkaren Daimler ska lägga nästan 100 miljarder kronor på elbilar de kommande åren. Den stora satsningen ska resultera i tio olika elbilar baserade på samma plattform.

En produktionsklar variant av konceptbilen Generation EQ ska gå först i Daimlers elbilssatsning.
mercedes

En produktionsklar variant av konceptbilen Generation EQ ska gå först i Daimlers elbilssatsning.

I Mercedes monter på årets Paris-salong gick det, med Generation EQ concept, att ana hurdan framtiden för elbilen är tänkt att se ut hos den tyska biltillverkaren. Nu avslöjar Daimlers Thomas Weber att Daimler ska satsa 10 miljarder euro, eller nästan 100 miljarder kronor, på elbilar. Målet är att ha 10 olika elbilar baserade på samma plattform i produktion år 2025.

Flera av elbilarna ska, precis som vi tidigare har förstått, tillverkas av Mercedes under deras nya ”elbilsmärke” – EQ. Weber specificerar att tre av de andra nya modellerna ska tillverkas av Smart.

Först ut ska en produktionsklar variant av Generation EQ concept vara. Inga detaljer är släppta, men bilen är att vänta i slutet på decenniet.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa