Prenumerera på Teknikens Värld

Den här kopian är ”bättre än en Bentley”

En Bentley Continental GT-replika är just nu till salu på Craigslist. Enligt säljaren är den bättre än originalet.

Bentley replika2
Foto: Craigslist

”Bentleyn” är egentligen en Ford Mustang GT, ombyggd för 100 000 dollar. Den har en V8-motor med kompressor, runt 550 hästkrafter och manuell växellåda. Bilen är nu till salu i Atlanta, USA för hälften av byggpriset, alltså runt en halv miljon kronor.

Bentley replika3

 

Bilen ser faktiskt ganska välbyggd ut. Enligt Craigslist-annonsen är bilen utrustad med riktiga Bentleydelar för runt 200 000 kronor. Strålkastare, bakljus och bromsljus är alla äkta vara, liksom ventilationsspjällen och växelspaksknoppen på insidan.

Bentley replika

Foto: Craigslist

Men en kopia är sällan bättre än originalet, och den stora frågan är väl varför man ska lägga nästan en miljon kronor att bygga en kitcar när man i stället kunde köpt en begagnad, men genuin, Bentley. Säljaren har svaret: i annonsen skriver de nämligen att bilen är billigare att underhålla än en riktig Bentley. ”De bilarna är opålitliga och kostar en förmögenhet att reparera”, står det. Dessutom tycker säljaren att bilen är snyggare än någon Bentley som kostar mindre än tre miljoner.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa