Prenumerera på Teknikens Värld

Efter 25 år – Dodge Viper har huggit för sista gången

Vi har tidigare berättat att Dodge Viper kommer att läggas ned – nu är det ett faktum. Den sista bilen rullade av bandet i går.

sista dodge viper-2

Förra året fick vi det officiella beskedet om att sportbilsmodellen Dodge Viper skulle läggas ner. Det var alltså bara en tidsfråga innan produktionen av den mytomspunna amerikanska sportbilen skulle upphöra. Nu har det alltså hänt, den sista Vipern har rullat av bandet.

Enligt FCA:s designchef Ralpg Gilles så är den absolut sista bilen röd – och ska direkt in i FCA:s egna samling. Den näst sista, som är en gul ACR med svarta stripes, är den sista bilen att nå en privat kund.

sista dodge viper

Viper har levt i fem generationer, sedan den första bilen rullade av bandet 1992. Den är till stor del byggd för hand och har därför – tyvärr – haft svårt att konkurrera med billigare konkurrenter, som exempelvis Chevrolet Corvette.

Det var roligt så länge det varade, Viper! Vågar vi hoppas på återseende?

Till vänster Mark Trostle, chef för Dodge SRT, och till höger Ralph Gilles, designchef på FCA.
instagram ralph gilles

Till vänster Mark Trostle, chef för Dodge SRT, och till höger Ralph Gilles, designchef på FCA.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa