Prenumerera på Teknikens Värld

Dongfeng satsar 70 miljoner i Trollhättan

En av Kinas största fordonstillverkare, Dongfeng, satsar runt 70 miljoner kronor i sitt dotterbolag T-engineering i Trollhättan.

trollhattan

Trollhätteföretaget T-Engineering är det enda bolaget utanför Kina som är helägt av den kinesiska statliga fordonsjätten Dongfeng. T-engineering utvecklar bland annat elektronik i bilar och det arbetar ungefär 100 personer på företaget. Målet är nu att växa med ytterligare runt 20 anställda under året.

– Alla de här pengarna kommer direkt från Kina. Dels betyder det att vi får en fantastisk möjlighet att kunna testa en hel del saker i våra egna labb och dels blir det ett sätt för Dongfeng att sätta ner foten. Att Dongfeng visar att vi är här för att stanna och fortsätta att arbeta i Trollhättan och växa i västsverige, säger T-engineerings vd Klas Lundgren till Sveriges Radio.

 

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa