Prenumerera på Teknikens Värld

En BMW-kombi för finsmakaren

Trodde du att BMW med kombikaross kom först på 1980-talet? Fel, kolla in detta bygge från 1974 som nu är till salu. Gräv sedan i plånboken. Djupt.

BMW kombi 1974

Här är bilen som egentligen inte finns. BMW med kombikaross blev vanliga först under 1980-talet med andra generationen 3-serie (E30) även om deras namn för kombi ”Touring” debuterade 1971 på en halvkombi.

Bilen på bilderna här är en 3,0 Si från 1974 med kombikaross byggd av brittiska Langley Motors. Inspirationen var BMW:s egenhändigt byggda kombis som tjänstgjorde som servicebilar åt märkets rallystall. Bilar som aldrig kom ut på marknaden.

BMW kombi 1974

Totalt byggde Langley Motors tio eller tolv BMW-kombibilar, bara den på bilderna här har överlevt, även om den var nere för räkning även den och kom att renoveras, i princip bit för bit, under 14 års tid.

Nu säljs bilen av Classic Heroes i Uckfield. Prislappen lyder 79 995 pund vilket motsvarar cirka 897 000 kronor. Högt? Ja, men det ingår ju Blaupunkt-radio och Alpina-fälgar…

Har du inte de pengarna men är intresserad i ämnet kan du läsa här om hur ovan nämnda BMW E30 Touring blev till.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa