Prenumerera på Teknikens Värld

Färre konsulter och fler anställda på Volvo Cars

Volvo Cars omstrukturerar och 400 teknikkonsulter får lämna företaget. Men samtidigt ökas antalet fastanställda på utvecklingssidan.

Volvo XC90 produktion i Torslanda

400 teknikkonsulter får lämna Volvo Cars efter att flera stora projekt har avslutats. I ett pressmeddelande skriver Volvo Cars att ”Volvo rör sig en riktning där vi behöver färre konsulter och fler tillsvidareanställda ingenjörer”. 

– Samtidigt som man drar ner finns det 200 vakanser på utvecklingssidan som ska fyllas, så numerären kommer inte att bli så stor. En del av konsulterna kommer att gå över i fast anställning, medan andra går vidare, säger Jörgen Olsson, klubbordförande på Unionen till Göteborgs-Posten.

”Volvo går nu in i nästa omvandlingsfas, efter tidigare års investeringar och intensiva arbete med att utveckla basteknologier som SPA och CMA fordonsarkitektur och Drive-E motorn från grunden. Detta innebär att det blir förändringar inom kapaciteten för R&D och de områden som företaget behöver för sina investeringar”, skriver Volvo Cars.

 

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa