Prenumerera på Teknikens Värld

Felix Rosenqvist bröt i Mexiko

Batteristrul tvingade en ledande Felix Rosenqvist att bryta säsongens femte deltävling i Formel E. Trots det ligger han tvåa i sammandraget.

Formel E Felix Rosenqvist
Formel E

Det blev en helg i moll för Felix Rosenqvist under Mexikos deltävling i Formel E i helgen. Hans bil stannade på start- och målrakan på varv 14 av 47. Han befann sig då i ledning efter att ha startat från första startruta för andra gången denna säsong (ett sammandrag från kvalet ser du i klippet nedan). Hans bil startade dock bara för att lägga av på nytt.

För första gången tilldelades Felix även en så kallad FanBoost, där Formel E-tittarna röstar fram vem som ska få tillfällig extra kraft under loppet.

Även stallkollegan Nick Heidfeld drabbades av tekniskt problem och tvingades bryta tävlingen. Trots eländet behåller såväl Felix som Mahindra-stallet andraplatserna i konstruktör- och förartabellerna.

Formel E Felix Rosenqvist Mexiko Pole Position

– Vi vet ännu inte vad som hänt, men det verkar vara batterirelaterat i åtminstone mitt fall, säger Felix Rosenqvist. Vi tror att det är ett väldigt ovanligt problem men måste gå igenom bilen mer noggrant innan vi vet med säkerhet. Det allra viktigaste är att se om vi kan lära oss något som team och framför allt försöka se till att det inte händer igen i framtiden.

Loppet vanns av Daniel Abt (Audi) följd av Mitch Evans (Jaguar) och Sébastien Buemi (Renault). Tom Blomqvist (Andretti) slutade på plats 15.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa