Prenumerera på Teknikens Värld

Felix Rosenqvist kör resten av DTM-säsongen

Mercedes bekräftade i dag att Felix Rosenqvist kommer att köra DTM-säsongen ut för dem med tävlingarna på Hungaroring och Hockenheim härnäst.

rosenqvist

– Felix har gjort en väldigt stark insats under sina första fyra lopp i DTM och till och med överträffat våra förväntningar, säger Ulrich Fritz, chef för Mercedes-AMG DTM. Därför är det helt naturligt för oss att ge honom fortsatt förtroende även under resten av säsongen. Han har definitivt förtjänat det!

Svensken har imponerat i sina två första DTM-helger med både kvalresultat och tävlingsresultat i topp tio.

– Det känns bra att slutföra säsongen och fortsätta där vi slutade senast, säger Felix Rosenqvist. Mina två första helger i DTM har varit lovande och lärorika, och jag ser fram emot att bygga vidare på det i Budapest och Hockenheim. Det är två banor jag gillar, och jag vet från min tid i Formel 3 att DTM-finalen på Hockenheim är ett gigantiskt evenemang. Det ska bli extra roligt att uppleva det som en av förarna för Mercedes-AMG i huvudklassen.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa