Prenumerera på Teknikens Värld

Felix Rosenqvist segrare och tvåa i Formel E

Svenske Formel E-föraren Felix Rosenqvist hade en lyckad helg i Berlin. Båda dagarna var hans först över mållinjen men ett tidstillägg gav honom en första och en andra plats.

Felix Rosenqvist Formel E Berlin 2017
Mattias Persson

Runt Tempelhof i Berlin fick Felix Rosenqvist äntligen uppleva sin första vinst i Formel E. Lördagens lopp vann han, så även söndagens race. Men söndagen slutade ändå i vemod efter att Rosenqvist tilldelats ett tidstillägg på tio sekunder vilket gjorde att Sebastian Buemi passerade i resultatlistan. En rörig situation ledde till en depåstoppsincident med Nick Heidfeld, det var orsaken till de extra tio sekunderna.

Utöver de båda segrarna, som blev till en, tog Felix Rosenqvist även pole position inför andra racet. Inte illa för en Formel E-nykomling.

Nästa stopp enligt Rosenqvists schema är Le Mans 24-timmarstävling som avgörs kommande helg. Den 15 juli är det dags för nionde tävlingshelgen i Formel E, denna gång i New York. Får vi se Felix högst upp på pallen igen? Vi håller tummarna för att det blir så!

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa