Prenumerera på Teknikens Värld

Felix Rosenqvist trea totalt i Formel E

Felix Rosenqvist var med i tätstriden i helgens båda heat på stadsbanan i Montreal. En andraplats i det avslutade racet räckte för att svensken skulle bli trea totalt i mästerskapet.

Felix Rosenqvist Montreal
Foto: Motorsport Publications

I helgens första heat touchade Mahindra-föraren en mur i avslutningen och han föll ned till tionde plats men tog i alla fall sista poängen. Inför heat två tog Felix Rosenqvist pole position och ledde länge loppet innan Jean-Eric Vergne kunde passera, men det gjorde inget för sammandraget.

Felix Rosenqvist höll britten San Bird bakom sig och då räckte poängen till en tredjeplats totalt i mästerskapet och även titeln som årets nykomling. Felix Rosenqvist tog under sin debutsäsong i Formel E en seger, fem pallplatser och två pole positions. Striden om totalsegern stod mellan Sébastian Buemi och Lucas di Grassi. Men den fighten avgjordes i princip då Buemi kraschade hårt i kvalet och tvingades starta sist med en hjälpligt reparerad bil.

Lucas di Grassi var därmed aldrig hotad vad det gällde totalsegern. För Felix Rosenqvist återstår nu ett antal Super Formula-race i Japan i år, om det inte dyker upp något annat hastigt och lustigt. Det har ju en vana att göra det för honom.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa