Prenumerera på Teknikens Värld

Felix Rosenqvist vann i Indy Lights-premiären

Felix Rosenqvist presenterade sig omedelbart för den amerikanska racingpubliken när han segrade i Indy Lights på gatorna i St. Petersburg, Florida, i helgen.

Felix-Rosenqvist

Rosenqvist vann det andra och avslutande av helgens två race på söndagseftermiddagen svensk tid, i ett lopp som han ledde från start till mål och i vilket han också noterades för snabbaste varv.
Rosenqvist är den förste svensken någonsin i mästerskapets 25-åriga historia att vinna ett Indy Lights-race.
– Grymt häftigt att kunna vinna under min första helg här i USA, utbrister Felix Rosenqvist. Det är verkligen helt fantastiskt.

I det första loppet fick Rosenqvist dock nöja sig med en slutlig sjundeplats, sedan motorn av misstag ställts in för regn inför start och därmed förlorat 30 procent av sin effekt.
I söndagens Race 2 ledde Rosenqvist sedan från start till mål och inkasserade maximala 32 poäng.
Felix Rosenqvist lämnar premiären i St. Petersburg som trea och bäst placerade nykomling i mästerskapstabellen, bara två poäng bakom ledande Félix Serrallés (Puerto Rico) – för övrigt en av Rosenqvists forna konkurrenter i Formel 3.

Felix-Rosenqvist-00

RESULTAT
Indy Lights | St. Petersburg (Florida, USA)

Race 2

1: Felix Rosenqvist (SWE)
2: Kyle Kaiser (USA)
3: Zach Veach (USA)
4: Félix Serrallés (PRI)
5: André Negrão (BRA)

Race 1

1: Félix Serrallés (PRI)
2: Scott Hargrove (CAN)
3: Kyle Kaiser (USA)
4: Santiago Urrutia (URU)
5: RC Enerson (USA)

7: Felix Rosenqvist (SWE)

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa